Fietsbrug Cuijk-Mook gezien vanaf Cuijk (artist impression van Quist Wintermans Architekten)
HomeOver onsNieuwsSneller met de fiets van Nijmegen naar Cuijk

Sneller met de fiets van Nijmegen naar Cuijk

In opdracht van gemeente Cuijk realiseert aannemerscombinatie Züblin-HSM een nieuwe snelfietsroute van Nijmegen, via Malden en Mook, naar Cuijk. Een mooi project waar Bosch Beton aan meewerkt.

3 augustus 2020

De fietsroute gaat door verschillende landschapstypen. Een belangrijk onderdeel van deze nieuwe fietsverbinding, onderdeel van het MaasWaalpad, is de fiets- en voetgangersbrug over de Maas.

Stijgpunt

De brug met toeritten en stijgpunten ligt op 20 meter afstand parallel naast de bestaande spoorbrug. De aanbruggen hebben een totale lengte van ongeveer 215 meter en gaan over in een grondtalud die als landhoofden dienen. Voor dit project heeft Bosch Beton zowel bij het stijgpunt Halderweg als bij de noordzijde N271 keerwanden geplaatst.

Zware belasting

Van te voren zijn wij op locatie geweest om de situatie op te nemen en te bespreken. Vervolgens heeft onze afdeling Engineering de tekening en berekeningen gemaakt. Vanwege het steile talud en de zware belasting vanuit het landhoofd hebben wij geadviseerd hier onze LR-H keerwanden toe te passen. De LR-H keerwanden zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor extreem zware belastingen en voorzien van een extra lange voet en een hak. De wanden zijn bovendien geconstrueerd en geproduceerd conform de strenge en strikte veiligheidseisen van de Duitse en Europese bouwsector.

Vanaf september 2020 konden de eerste fietsers over de brug fietsen.

Meer informatie

Meer weten over dit project of over de LR-H keerwanden? Neem vrijblijvend contact op met ons GWW-team.