HomeOver onsNieuwsEn de cirkel is weer rond!

En de cirkel is weer rond!

Duurzaamheid speelt een grote rol bij Bosch Beton. Bewust omgaan met onder andere grondstoffen is hierin belangrijk. Vorig jaar startten wij met het verwerken van het puin dat beschikbaar kwam na de sloop van onze  oude fabriek, door dit toe te passen in ons betonmengsel voor nieuwe keerwanden. Inmiddels is alles verwerkt en hebben we onze oude fabriek volledig ‘opgegeten’. De spreekwoordelijke cirkel is hiermee weer rond!

Tot 30% gerecycled betongranulaat

In Nederland mogen we normtechnisch tot 30% gerecycled betongranulaat toepassen in nieuwe betonproducten. Inmiddels zien wij steeds meer opdrachtgevers die deze vraag bewust bij ons neerleggen. En daar gaan we graag mee aan de slag! Een mooi voorbeeld hiervan is de realisatie van een nieuw afval aanbiedstation op Businesspark 7 Poort in Zevenaar. De LR-keerwanden voor het aanbiedstation zijn allemaal met 30% gerecycled betongranulaat geproduceerd.

Onderweg naar een cementloze generatie

Vanaf 1 februari heeft Bosch Beton een 3e generatie beton mengsel geïntroduceerd met een reductie van maar liefst 50% cement. Dit mengsel is per 1 februari 2023 de nieuwe standaard voor alle infra-toepassingen.

Op de Infratech en de Infrarelatiedagen presenteerden we 100% cementloze (geopolymeer) keerwand. Een prototype, dat onder pilot verkrijgbaar is. Want dé 100% cementloze keerwand die volledig is genormeerd en gecertificeerd is er nog niet. We hebben de ambitie onze betonnen keerwanden 100% circulair én cementloos te produceren. Vandaar dat we ook duurzame alternatieven onderzoeken voor grondstoffen zoals cement en klinker.