HomeOver onsNieuwsBosch Beton plaatst antracietwanden langs A1

Bosch Beton plaatst antracietwanden langs A1

Bosch Beton plaatste antracietwanden langs de snelweg A1 ter hoogte van Bathmen. Hier realiseert Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat en gemeente Deventer een geluidswand.

22 oktober 2020

De komende jaren verbreedt Rijkswaterstaat de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Om ter hoogte van Bathmen geluidhinder te voorkomen, realiseert Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat en gemeente Deventer een geluidswand.

Grondwal

Deze geluidswand bestaat uit twee geluidschermen die onderling verbonden worden met een grondwal. Vanwege een portaal, dat een raakvlak vormt met de toekomstige grondwal, kan deze grondwal op de plek van dit portaal, niet in de volle breedte doorgezet worden. Om ruimte te creëren worden ter hoogte van dit portaal keerwanden geplaatst en aan de bewonerszijde aangevuld met grond. Aan de bewonerszijde loopt de grondwal dus door, aan de wegzijde niet.

Special: antracietwanden

Er zijn 4 meter hoge keerwanden (LA400G) toegepast. De kleur van deze wanden moest antraciet zijn. Geheel conform het referentiemonster is voor dit project ons mengsel daarop speciaal aangepast, omdat ons eigen antracietmengsel donkerder van kleur is. Tegen de wand komen klimplanten te staan, zodat het een geheel gaat vormen met het landschap.

Goede voorbereiding

Omdat de wand langs de snelweg in een verkeerssysteem achter barriers geplaatst moest worden, hebben wij van te voren de bouwplaats bekeken en de aanrijroute, opstelplaats van de autolaadkraan en de vereisten voor de onderbaan besproken. Deze voorbereiding heeft geresulteerd in een korte realisatietijd van 4,5 uur en is de hinder voor het overige bouwverkeer tot een minimum beperkt gebleven.

Meer informatie

Ontdek meer over onze specials in keerwanden. Of neem vrijblijvend contact op met ons GWW-team.