HomeTuin op niveau

Tuin op niveau

Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan en zijn de gekleurde bladeren steeds zichtbaarder. De tuin vraagt minder onderhoud en na de winterbeurt gaat de tuin in rust om in het voorjaar weer op te bloeien.

26 oktober 2020

Het najaar is ook voor veel tuinbezitters hèt moment om de tuinindeling eens te veranderen of kleine aanpassingen te doen.

Niveauverschil in de tuin

Naast oplossingen voor terreinafscheidingen komt hoogteverschil ook regelmatig voor in de tuin. Soms is het hoogteverschil tussen een tuin en een stoep zo groot dat een stevige oplossing nodig is. Wist u dat een keerwand hiervoor een goede optie is? Op deze manier wordt het totale oppervlakte van de tuin optimaal benut en gaat geen tuin verloren. Ligt uw tuin aan het water, dan kan een keerwand bijvoorbeeld dienst doen als beschoeiing.

Maatwerk

In een enkel geval neemt een architect van een woning ook de tuin mee in zijn ontwerp. Vaker maakt een hovenier het tuinontwerp en verwerkt hij de oplossing voor het niveauverschil hierin. Dit kan met ‘standaardwanden’ of met maatwerk. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde hoek. Dit maatwerk tekenen wij zelf uit zoals de hovenier dit in zijn ontwerp heeft bepaald. Vervolgens produceren wij de wand in onze eigen state-of-the-art fabriek in Barneveld.

Specials

Een grijze betonnen wand past prima in een strak tuinontwerp. In een groene tuin is het wellicht juist storend. Mocht u een betonnen ‘look’ niet mooi vinden, dan zijn de wanden ook te bewerken met hout- of metselwerk. Of gebruik hem als basis voor een rek met klimop. Dan krijgt de anders grijze keerwand een heel ander uiterlijk.
Onlangs voegden wij de biokeerwand toe aan ons assortiment. In deze betonnen keerwand zijn ruimten uitgespaard voor beplanting en insectenhotels. De wand stimuleert hiermee de snel teruglopende biodiversiteit. En omdat de wand is gemaakt van grondstoffen die na afbraak herbruikbaar zijn, is de wand volledig circulair.

Meer weten?

Wij hebben altijd ruimschoots keerwanden in voorraad staan, waardoor er geen oponthoud is in de werkzaamheden in uw tuin vanwege een lange levering. Binnen korte tijd staan de wanden al in uw tuin, zodat de verdere afwerking daarna meteen door kan gaan.
Wilt u meer weten over de toepassing van keerwanden in uw tuin? Bekijk ons assortiment of vraag advies bij één van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Inspiratie voor uw tuin

Laat u inspireren door onderstaande beelden en mogelijkheden voor uw tuin. Lees ook onze blog ‘Ligt uw tuinplan al klaar?’.
Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team.