Bosch Beton - Antraciet keerwanden in tuin in Swifterbant
HomeDe keerwand als stevige basis voor het terras

De keerwand als stevige basis voor het terras

Bij de aanleg van een terras in de tuin zijn er diverse mogelijkheden. Hoveniers benaderen ons regelmatig voor een oplossing op maat met prefab betonnen keerwanden. Of het nu gaat om de basis voor een terras, zitkuil of om hoogteverschil op te vangen.

15 november 2021

Op niveau

Onder meer in Blaricum zijn de afgelopen jaren veel huizen aan de waterkant gebouwd. J. Rigter Grondverzet realiseerde in een aantal tuinen een terras of zitkuil. Met een terras of zitkuil aan het water maken de bewoners optimaal gebruik van hun tuin en gaat geen kostbare tuingrond verloren. De betonnen keerwanden bieden dan een stevige weerstand tegen de grond. Voor de aanleg van een achtertuin in de Flevopolder leverde Bosch Beton antracietkleurige keerwanden. Deze kleur wanden geven de tuin een warme en chique aanblik. Bij een complete renovatie van de voor- en achtertuin in het Limburgse Grubbenvorst pasten we wanden toe van 1,25 tot wel 3 meter hoogte. Stevigheid is van belang om hoogteverschil op te kunnen vangen of juist aan te brengen. Is de tuin eenmaal op niveau dan kan de aanleg beginnen van een terras, plantenborder of andere wensen.

Tuintrends

De tuin is een fijne leefomgeving en mede door COVID-19 kreeg de tuin veel meer waardering. Redenen genoeg om vooruit te blikken op de tuintrends voor volgend jaar. Als we de trendwatchers mogen geloven, zien we volgend jaar alle groentinten terug. Veel planten, klimop, bloemen en materialen met een lange levensduur. De ‘betonlook’ van de wand past prima in een strak tuinontwerp maar is in een groene tuin wellicht juist storend. Een alternatief is de keuze voor antracietkleurige wanden of een andere kleur. Ook de afwerking met hout, metselwerk of een rek met klimplanten zoals klimop geeft de wand een ander uiterlijk.

Duurzaam

In een enkel geval neemt een architect van een woning ook de tuin mee in zijn ontwerp. Vaker is het een hovenier die het tuinontwerp maakt en de wensen verwerkt. Dit kan met ‘standaardwanden’ of met maatwerk. Dit maatwerk tekent onze eigen afdeling Engineering zelf uit zoals de hovenier dit in zijn ontwerp bepaalt. Vervolgens produceren we de wand in de eigen state-of-the-art fabriek in Barneveld. De keerwanden zijn duurzaam, van de hoogste kwaliteit en hebben een levensduur tot wel vijftig jaar.

Aan de slag

Bosch Beton werkt veel samen met hoveniers en handelaren voor tuinartikelen. De hovenier verzorgt de grondvoorbereiding voor plaatsing in de tuin en werkt hiervoor samen met de keerwandenleverancier. Doordat de keerwanden altijd ruimschoots in voorraad staan, is er geen oponthoud vanwege een lange levering. De keerwanden kunnen binnen korte tijd al in de tuin staan, zodat de verdere afwerking daarna meteen door kan gaan.

Inspiratie voor uw tuin

Bekijk ons assortiment en laat u inspireren door onderstaande beelden en mogelijkheden voor uw tuin. Lees ook onze andere tuinblogs ‘Tuin op niveau’ en ‘Ligt uw tuinplan al klaar?’. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team.