HomeKeerwandoplossingenSleufsiloAccessoires & opties

Accessoires & opties

Naast keerwanden biedt Bosch Beton ook een breed scala aan accessoires, zoals goten of perssapputten. Ook zijn er verschillende opties beschikbaar om uw keerwanden geheel in eigen stijl af te werken.

Zijwaartse afvoer met deksel

Het zijwaartse afvoersysteem is een nieuwe en innovatieve variant op de succesvolle Bosch Beton Afvoergoot die enkele jaren geleden geïntroduceerd werd. De werking en toepassing zijn gelijk aan die van de afvoergoot: met een simpele handomdraai maakt u scheiding tussen water en perssappen.

Dit systeem past in de LA-wanden met 10 tot 20 ton aslast.

Afvoergoot

De innovatieve Bosch Beton Afvoergoot is speciaal ontworpen voor het scheiden van water en perssappen. Door de overzichtelijke kleurcodering is de situatie van uw afvoer in één oogopslag zichtbaar. De goot is direct toepasbaar, ook in bestaande sleufsilo’s.

 • In één handomdraai scheidt u schoon en vuil water
 • De situatie van afvoer in één oogopslag zichtbaar
 • Geen ondergronds leidingwerk onder uw sleufsilo
 • Zowel geschikt voor vlakke sleufsilo´s als op afschot
 • Direct toepasbaar, ook in bestaande sleufsilo’s
 • Goten toepasbaar in alle soorten verharding
 • Gootdelen simpel en snel koppelbaar, en vloeistofdicht
 • Geschikt voor 20 ton aslast

Perssapputten

De opvang van perssappen en perculaatvocht wordt steeds belangrijker. Om uw sleufsilo compleet te maken levert Bosch Beton deze betonputten. In verband met de duurzaamheid van de put is de binnenzijde gecoat. Standaard zijn de putten beschikbaar in deze verschillende inhoudsmaten:

 • 2600 liter
 • 5000 liter
 • 8100 liter

De perssapputten zijn aan de bovenzijde voorzien van een mangat waardoor de putten leeggezogen kunnen worden.

Goten

Voor de opvang en afvoer van vloeistoffen rond de sleufsilo biedt Bosch Beton twee typen goten aan: de prefab molgoot en de verholen goot. De molgoten en verholen goten zijn verkrijgbaar via Bosch Beton en plaatst u zelf.

Prefab molgoot

De geprefabriceerde molgoot is een zeer betaalbare oplossing voor het afvoeren van perssappen en regenwater. Door de eenvoudige samenstelling is hij gemakkelijk te reinigen en is de juiste afvoercapaciteit gewaarborgd. De molgoten zijn verkrijgbaar in twee types: 100 x 50 x 14 cm en 200 x 100 x 14 cm.

Verholen goot

De verholen goot is een smalle betonnen balk met aan de bovenkant een gleuf. Vloeistof wordt afgevoerd via een buis middenin de balk. Het voordeel van deze goot is dat ze geen ‘obstakel’ vormt voor het materiaal waarmee in- en uitgekuild wordt. De verholen goot is leverbaar in 200 x 50 x 33 cm.

Kitsets

De Sikaflex Pro-3 kit is uitermate geschikt voor het lucht- en vloeistofdicht afkitten van sleufsilo’s. Bosch Beton levert uitsluitend kitsets afkomstig van Sika, wereldwijd een expert op het gebied van kit.

Het aanbrengen van kit kunt u zelf doen of uit handen geven aan ons ervaren serviceteam. Neem voor meer informatie over de voorschriften voor het aanbrengen of over de prijs contact op met Bosch Beton via 0342 – 44 10 50.

Volg de kitinstructies voor de juiste afdichting

DE SLEUFSILO VOOR DE TOEKOMST