HomeOver onsNieuwsBosch Beton gaat voor goud

Bosch Beton gaat voor goud

Bosch Beton heeft in 2017, als eerste keerwandproducent ter wereld, het internationale Concrete Sustainability Council certificaat brons (CSC-certificaat brons) ontvangen. In 2018 werd dit certificaat verzilverd. En nu in april 2019 behaalt Bosch Beton als eerste keerwandproducent het gouden certificaat!

9 april 2019

CSC-certificaat voor verantwoord prefab beton

Het CSC-certificaat staat voor ecologisch, sociaal en economisch verantwoord geproduceerd prefab beton. Dit wereldwijde keurmerk is de standaard voor een duurzame productie en bedrijfsvoering, met daarin vier niveaus: brons, zilver, goud en platina.

Uitreiking in nieuwe fabriek

Op vrijdag 5 april 2019 kreeg het bedrijf het gouden certificaat uitgereikt uit handen van Jeroen Pos van SGS-Intron. Bosch Beton en SGS-Intron hebben, net als bij het behalen van het bronzen en zilveren certificaat, constructief samengewerkt om dit gouden certificaat te behalen.

Het certificaat werd uitgereikt ten overstaan van het personeel van Bosch Beton in de nieuwe fabriek die dit voorjaar wordt opgeleverd. Net daarvoor had de eerste productietest op de nieuwe locatie op de Harselaar plaatsgevonden. Een dubbel speciale dag voor Bosch Beton!

Beton met een gouden rand

“Met het behalen van het gouden certificaat laten we zien dat we duurzaamheid hoog in het vandaal hebben staan.” aldus Brand Jan van den Bosch (MT-lid). “Zo zijn bepaalde grondstofleveranciers inmiddels ook CSC gecertificeerd, waardoor er dus een ketenintegratie plaatsvindt met betrekking tot verdere verduurzaming.” vult Frank Staal (KAM-coördinator) aan.

“Zo zijn bepaalde grondstofleveranciers inmiddels ook CSC gecertificeerd, waardoor er dus een ketenintegratie plaatsvindt met betrekking tot verdere verduurzaming.”