HomeProjectenKeerwandoplossing op Villa Resort Harderwold

Keerwandoplossing op Villa Resort Harderwold

In de Flevopolder, aan de rand van het Veluwemeer, wordt in verschillende fases het grote en luxe Villaresort Harderwold gerealiseerd. Om het hoogteverschil tussen de hoger gelegen villa’s en de lager gelegen waterkant op te lossen, heeft Lagerweij Renswoude B.V. met behulp van Bosch Beton keerwanden een robuuste oplossing gerealiseerd.

Bescherming in hoogwaterperioden

Omringd door natuur, water en cultuur, is de afgelopen jaren aan de rand van Harderwijk en Zeewolde het compleet nieuwe Villaresort Harderwold gerealiseerd. Op dit moment is fase 4 van dit park in ontwikkeling, waarbij onder andere luxueuze villa’s aan de waterkant gerealiseerd worden. Omdat deze wateren rechtstreeks in verbinding staan met het Veluwemeer, is de bebouwing hoger gelegen om zo eventuele hogere waterstanden te ondervangen. Aan de waterkant zijn grote stijgers gerealiseerd die de diverse vormen van waterrecreatie mogelijk maken op dit park.

Glad afgewerkte keerwanden

Om de luxueuze uitstraling van dit park verder vorm te geven, koos Lagerweij Renswoude B.V. ervoor om keerwanden van Bosch Beton te gebruiken voor de aanleg van de tuinen rondom een aantal villa’s. Met de van toepassing L150 keerwand elementen is er rondom aan de waterkant een muur gerealiseerd om het hoogteverschil op te vangen. Tevens zijn er een aantal hoekelementen dusdanig toegepast, waardoor het mogelijk is om door middel van een trap bij de waterkant uit te komen. Hiermee wordt ook meteen de toegang tot een aantal steigers gerealiseerd. Door de toepassing van maatvaste en glad afgewerkte prefab keerwand elementen ontstaat een strak aanzicht dat perfect aansluit op de bouwstijl van deze villa’s.

Uiteenlopende mogelijkheden

Met keerwanden is het vrij eenvoudig om een terreinafscheiding, erfafscheiding of waterkering te realiseren. Vele (hoveniers)bedrijven zoals Lagerweij maken daarbij gebruik van de prefab elementen van Bosch Beton. Keerwanden van Bosch Beton zijn altijd strak en glad afgewerkt. Middels een eigen ontwikkeld klemsysteen zijn de keerwanden ook zonder hijsvoorziening toch heel makkelijk te plaatsen. Tevens zijn onze keerwanden vanaf 50cm tot 400cm hoog doorgaans ruimschoots uit voorraad leverbaar. Samen met onze adviseurs en engineers wordt ervoor gezorgd dat ieder project de juiste keerwandoplossing krijgt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project of over andere oplossingen met keerwanden voor water? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team.