Historie

  • Geproduceerde-keerwanden-uit-eigen-fabriek

Historie Bosch Beton

Ons erfgoed

In 1968 legde Gert van den Bosch het fundament voor Bosch Beton. Achter zijn boerderij in Kootwijkerbroek begon hij met het maken van kleine veeroosters voor eigen gebruik. Alles ging nog met de hand en het storten gebeurde met een ouderwetse betonmolen.

In de loop van de tijd kreeg Van den Bosch steeds meer verzoeken van boeren uit de omgeving om deze roosters te produceren. Bosch Betonindustrie BV was geboren. Nog geen tien jaar later stond er een fabriek, waar een groot assortiment aan betonnen veeroosters werd geproduceerd.

Rond 1980 breidde Bosch Beton haar activiteiten uit met de productie van sleufsilowanden. Deze keerwanden met steunberen zijn een creatie van Van den Bosch zelf. Hij bedacht deze constructie om zijn keerwanden nog robuuster en duurzamer te maken.

Wie wij nu zijn

Bosch Beton is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat meer dan 15.000 sleufsilo’s heeft afgezet op de West-Europese markt. Het productieproces is geoptimaliseerd en volledig ingericht om aan de vraag uit de markt te voldoen. Zo kunnen we zelfs de grootste projecten snel en efficiënt afhandelen.

De kwaliteit van onze logistiek heeft zich in hetzelfde tempo ontwikkeld. Samen met onze vaste partners voor transport en plaatsing beheersen we het volledige proces van snelle en professionele plaatsing van onze keerwanden.

Onze ervaringen en de inbreng van onze partners hebben onze producten en dienstverlening verder verbeterd. Bosch Beton is een partner van de klant, een begrip in de markt en een garantie voor de hoogste kwaliteit.

Managementteam Bosch Beton (v.l.n.r.: Henk Hop (CFO), Gerard van den Bosch (CEO) en Brechtje van den Beuken-Van den Bosch (CEO))