Sleufsilo bouwen

Sleufsilo bouwen

Met sleufsilowanden van Bosch Beton

Sleufsilo van Bosch Beton

Een sleufsilo bouwt u met de keerwanden van Bosch Beton. Van optimale ruwvoerconservering tot veilig in- en uitkuilen en gewaarborgde kwaliteit voor nu en in de toekomst: marktleider Bosch Beton biedt een generatie sleufsilowanden die zorgt voor de beste en meest duurzame opslag van ruwvoer of mest. De betonnen elementen bieden daarnaast de perfecte oplossing voor erfafscheiding.

Tips voor de aanleg van een goede sleufsilo
Om het conserveringsproces goed te laten verlopen is een sleufsilo van belang. Alleen met de juiste sleufsilo bouw je voldoende compactie op in de kuil, ook aan de randen van de kuil.

 • huur een professionele grond- of loonwerker in die verstand van zaken heeft over de lokale grondslag;
 • zorg dat de afmeting van de sleufsilo dusdanig is zodat je voldoende voersnelheid kunt realiseren. Houdt daarbij het streefadvies van 1,5 meter voersnelheid per week aan;
 • realiseer de sleufsilo met de opening naar het noorden of noordoosten. Hierdoor warmt de zon de silo minder op wat de kans op maïsbederf vermindert;
 • denk bij de aanleg en voorbereiding aan een juiste afwatering en scheiding van water en perssappen. Bekijk de animatievideo voor informatie over een goede afwatering;
 • dicht de sleufsilo altijd af met (bitumen)kit om verdere indringing van lucht en hemelwater compleet uit te sluiten.

Ontdek meer tips voor een goede sleufsilo van Bosch Beton.

Sleufsilo – advies op maat
Onze sleufsilowanden zijn beschikbaar in diverse hoogtes en kennen unieke kwaliteitskenmerken. Bekijk de verschillende types sleufsilowanden en zie welke volledig aansluiten op uw wensen.
Ontdek waarom onze innovatieve sleufsilowanden in uw voordeel werken en neem contact met ons op. Onze vakspecialisten informeren u graag over de mogelijkheden en adviseren u welke sleufsilowanden het beste passen in uw situatie. Zo gaan zij bijvoorbeeld in op de inrichting van uw erf, de aanrijroutes en innovaties voor uw erf zoals de Bosch Beton afvoergoot, zijwaartse afvoerbitumenkit en erfverharding. Zo zorgt de juiste plaatsing van een sleufsilo voor optimale efficiëntie.

Sleufsilo – Biogasinstallatie
Biogas is een duurzame energiebron die kansen biedt om de CO2-uitstoot te verlagen. Eén van de mogelijkheden om biogas op te wekken is de vergisting van maïs. Om maïs te kunnen gebruiken in de biogasvergister is een minimale voorraad van anderhalf jaar nodig. Vaak begint een boer al ruim voor de opstart van een biogasvergister met de opslag van maïs. Voor een biogasinstallatie is een schone, ordelijke en rendabele grondstoffenopslag van groot belang. Met de wanden van Bosch Beton bent u verzekerd van een maximaal rendement op uw grondstoffen.
Lees meer >>

De sleufsilo voor de toekomst

In deze nieuwe animatiefilm tonen we u alle innovatieve aspecten van de sleufsilo voor de toekomst. Duurzame betonproducten voor een optimale ruwvoerconservering en milieuvriendelijke erfafspoeling. De sleufsilo voldoet aan de meest recente regelgeving en geeft dus garantie voor de toekomst. Volledig conform het Activiteitenbesluit.

Goede kwaliteit en een compleet concept

“Bosch Beton is een bedrijf met historie waarvan je weet dat ze goede kwaliteit levert. Het afwerken, afkitten en al die dingen, het is allemaal perfect geregeld. Gaandeweg de gesprekken bleek wel dat we elkaar ook financieel konden vinden. Een compleet concept en mede door hun bekendheid heb ik ook niet veel verder gezocht. Ik had hier vertrouwen in en het is uitgekomen zoals ik had verwacht.”
dhr. De With uit Groningen

Voordelen van de Bosch Beton sleufsilowand

 • Gecertificeerde constructie
  Bosch Beton produceert sleufsilowanden geheel volgens de strikte kwaliteitseisen van de certificering Agrarische Betonproducten.
 • Twintig jaar garantie
  Met de LA-wanden van Bosch Beton profiteert u van maar liefst twintig jaar garantie.
 • Geen randafstand
  Veilig en strak inkuilen tot en met twintig ton aslast. Noodzakelijk voor optimale voerconservering, met name in de hoeken van de sleufsilo.
 • Gecertificeerde Betonkwaliteit C60/75
  Zeer gladde en vlakke sleufsilowanden met een hoge weerstand tegen aantasting voor een langere levensduur.
 • Drukbankproef
  Een extra test bevestigt dat de gecertificeerde sleufsilowanden in de praktijk ruimschoots voldoen aan belastingdrukken.
 • Service
  Gratis silocheck na twee tot drie jaar en een team dat inzetbaar is voor al uw hand- en span(band)diensten.
 • Familiebedrijf
  Bosch Beton is en blijft een familiebedrijf met een agrarische achtergrond dat continu streeft naar 100 procent klanttevredenheid. Voor u betekent dit korte lijnen, snelheid en praktische oplossingen.
 • Nieuwe generatie
  In de nieuwe serie sleufsilowanden komt veertig jaar kennis en kunde samen. Dat maakt deze keerwanden tot de beste ooit geproduceerd.
 • Uit voorraad leverbaar
  Snelle levering en professionele plaatsing van uitgeharde elementen. Uw silo is direct bruikbaar.
 • lnkuilen met een hellingshoek tot 28°
  Voor maximale conservering en veiligheid voor mens en machine.
 • Optimaal behoud
  Minimaal 33 procent drogestofgehalte en een haksellengte van zes tot acht millimeter voor optimaal behoud van koolhydraten en eiwitten in maïs.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer weten over wat Bosch Beton voor u kan betekenen? Vul dan het onderstaande contactformulier in of bel voor een vrijblijvend advies direct met onze adviseurs via 0342 – 44 10 50. Via het formulier kunt u ook de Bosch Beton brochure over sleufsilowanden en ons bedrijf aanvragen.

Bosch Beton Sleufsilo-configurator

Uw sleufsilo bouwt u eenvoudig met de Bosch Beton sleufsilo-configurator. Kies een type sleufsilowand, bepaal de afmetingen en stel de erfverharding in. Verzend de aanvraag en binnen drie werkdagen ontvangt u een advies op maat.

Jacolina Mandersloot-van Donkelaar, Verkoop binnendienst Bosch Beton

Jacolina Mandersloot – van Donkelaar  – Verkoop binnendienst 0342 – 44 10 50

Garantie Bosch Beton
Aslast Bosch Beton
Voorraad Bosch Beton
Kwaliteit Bosch Beton