Bosch Beton in Barneveld (Foto: Hans Roggen)
HomeOver onsNieuwsInspiratiesessie bij Programma Verduurzaming Industrie

Inspiratiesessie bij Programma Verduurzaming Industrie

Brechtje van den Beuken-van den Bosch, CEO Bosch Beton, gaf tijdens de bijeenkomst van het Programma Verduurzaming Industrie op 14 september jl. een inspiratiesessie over de duurzame keuzes van Bosch Beton. De sessie trok de interesse van de toehoorders.

21 oktober 2022

Inspiratiesessie

Brechtje van den Beuken-van den Bosch, CEO Bosch Beton, verzorgde een inspiratiesessie over de duurzame keuzes die we maakten en tegen welke problemen we momenteel aanlopen. Blijven innoveren en ontwikkelen is onderdeel van onze visie en missie. Bosch Beton investeerde de afgelopen jaren onder andere in een moderne en duurzame fabriek en een duurzaam productieproces om de milieu-impact zo minimaal mogelijk te houden.

De cementindustrie staat bekend als één van de grootste CO2-uitstoters ter wereld. Daarom wil Bosch Beton het aandeel cement in de producten gefaseerd terugdringen. De huidige toegepaste grondstoffen zoals cement zijn niet alleen vervuilend maar raken ook op. Op alle fronten werken we samen aan een duurzaam productieproces en willen we onze betonnen keerwanden 100% circulair maken. Deze investeringen zien we terug in een lage MKI-score (MilieuKostenIndicator). Dat deze duurzame keuzes wel degelijk meer opleveren dan alleen milieuwinst, blijkt uit onze nieuwe projecten en opdrachtgevers.

Duurzame weg

De sessie mocht rekenen op de interesse van de toehoorders. Onder andere door de toelichting op de weg naar de duurzame keuzes en met welke problemen we hebben te maken.
Ook Forbo Floorings gaf een sessie. Forbo deed al veel met hun grondstoffen. Zij werken met natuurlijke materialen maar hebben het productieproces nog niet verduurzaamd. Bij Bosch Beton is het net andersom: ons hele productieproces is verduurzaamd, maar onze grondstoffen nog niet.
Schaarste noopt tot verduurzaming. Hoe groter de schaarste, des te sneller gaat het. Dat is misschien ook wel de hoopvolle boodschap van deze tijd.

>> Lees het artikel ‘Duurzame keuzes zetten Bosch Beton op de kaart’ op de website van Programma Verduurzaming Industrie.

De bijeenkomst van het Programma Verduurzaming Industrie is een initiatief van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW), Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en netwerkpartners.

Meer informatie

Meer weten over onze duurzame innovaties? Neem dan contact op met Brechtje van den Beuken-van den Bosch of Gerard van den Bosch.

Bekijk ook

Over Programma Verduurzaming Industrie

De industrie moet haar CO2-emissies in 2030 met minstens 55% reduceren vergeleken met 1990 om aan het Nederlandse Klimaatakkoord te voldoen. Programma Verduurzaming Industrie deelt kennis en expertise, bevordert samenwerking en ondersteunt de industriesector om de klimaatdoelstellingen te verduurzamen en te realiseren. Het platform ondersteunt bedrijven die willen verduurzamen op technisch, economisch en juridisch gebied.