Constructeur/technisch tekenaar

 • Bosch Beton state-of-the-art fabriek in Barneveld

Wil jij samen met ons constructief meebouwen aan de groei en innovatie van prefab keerwandoplossingen? Word dan onze constructeur/technisch tekenaar! Om onze groei- en innovatie-ambitie te realiseren, willen wij het bestaande team versterken met een

zelfstandige constructeur/technisch tekenaar

Wat ga je doen
Je construeert praktische en uitvoerbare constructies voor de Nederlandse, Duitse, Franse, Deense en Belgische grond-, weg- en waterbouw. Je berekent en toetst onze elementen aan de constructieve eisen die onze opdrachtgevers hieraan stellen. Door slim om te gaan met materiaalgebruik en alternatieve oplossingen uit te werken, lever je een belangrijke bedrage aan een constructief beter product met een langere levensduur en een lagere footprint. Daarnaast werk je intern nauw samen met collega’s van werkvoorbereiding, productie en verkoop. En extern met constructeurs vanuit diverse landen voor onze klanten zoals overheden, aannemers, architecten, etc.

In hoofdlijnen houd je je bezig met

 • onze keerwanden construeren en sterkteberekeningen maken;
 • onze verkoopafdelingen adviseren over projectgerichte constructies en deze uitwerken en intekenen;
 • ontwerp en toepassing afstemmen met de opdrachtgevers;
 • meedenken en deelnemen aan ons interne innovatieteam.

Wat breng je mee
Je hebt uiteraard een uitstekend technisch en cijfermatig inzicht en beschikt over analytische vaardigheden. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig. Vanwege je ervaring kun je snel en vlot communiceren op alle niveaus en denk je in oplossingen. Je hebt een hbo en/of universitaire opleiding richting Bouwkunde/Constructie afgerond. Je beschikt over circa 3-7 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen het bouwwezen, waarbij je gewend bent in 3D te tekenen. Ervaring met de softwareprogramma’s Scia, Allplan en Tekla is een pré.

Wat bieden wij

 • een goed salaris, vakantie- en adv-dagen, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • een fulltime baan voor langere tijd binnen een jong, gedreven en ambitieus team;
 • veel afwisseling, vertrouwen en persoonlijke betrokkenheid vanuit een (h)echt familiebedrijf;
 • korte lijnen;
 • brede opleidingsmogelijkheden;
 • inspraak en meedenken over innovatieve duurzame oplossingen creëren.

Bessel Besselsen
Constructeur/technisch tekenaar

“Ik ben bij Bosch Beton begonnen als zaterdaghulp en kreeg de mogelijkheid om door te groeien. Via de productie en het laboratorium ben ik bij Engineering terecht te komen. In het team heb ik een afwisselende functie, waarin ik in het volledige projecttraject meewerk. Uiteenlopend van grote aanvragen uitwerken naar concrete aanbiedingen, constructieberekeningen en werktekeningen maken en oplossingen uitwerken waardoor een project praktisch haalbaar is. De uitdaging voor mij is om het Engineering-team verder te ontwikkelen naar een professionele afdeling binnen Bosch Beton. Maar ook innoveren en nieuwe technieken ontdekken, zodat we zijn voorbereid op de toekomst. Binnen de projecten springt voor mij de nieuwe woonwijk Lichtenberg in Amersfoort eruit, waar we veel hoogteverschillen moesten opvangen. Of Station Chèvremont, waarvoor we zelf in 3D de structuur voor de keerwanden hebben uitgewerkt. En STEAG Herne, een groot project met keerwanden tot 6 meter hoog, waarvoor onder andere maatwerk in de constructieberekeningen nodig was.”

Over ons
Bosch Beton is een ambitieus familiebedrijf dat vanuit de state-of-the-art fabriek in Barneveld betonnen keerwanden produceert en verkoopt in de grond, weg- en waterbouw en de agrarische sector. Dit doen wij zowel in Nederland als in de landen om ons heen. Voor elke vraag bieden wij een keerwandoplossing op maat. Wij leveren een kwalitatief goed en duurzaam product voor nu en de generaties na ons. Duurzaamheid en innovatie staan hoog op de agenda om de footprint van onszelf en van onze klanten zo klein mogelijk te maken. Wij werken toe naar een 100% circulaire productie van onze keerwanden in de toekomst. ‘Building a solid future’ is onze klantbelofte. Klanten ontzorgen, persoonlijk contact, full-service, snelle levering en kwaliteit maken Bosch Beton tot een solide partner. Niet voor niets hebben wij duurzaam, vooruitstrevend, daadkrachtig, oprecht en loyaal als kernwaarden.

Nog vragen over de functie?
Neem dan contact op met Bessel Besselsen, constructeur/technisch tekenaar, op M (06) 42 40 22 35, of met Marieke Boltje, onze HR-adviseur, op (06) 12 15 87 02; whatsappen mag ook.

Enthousiast geworden?
Laat ons dan weten waarom en stuur je motivatie met cv via het sollicitatieformulier aan Marieke Boltje. Je hoort dan snel van ons!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Solliciteer hieronder makkelijk en snel

Marieke Boltje, HR-adviseur

Marieke Boltje
HR-adviseur
M (06) 12 15 87 02

Bessel Besselsen
Constructeur/technisch tekenaar
M (06) 42 40 22 35