HomeOver onsNieuwsTweede generatie neemt het roer over bij Bosch Beton

Tweede generatie neemt het roer over bij Bosch Beton

Na 50 jaar hebben broer en zus Gerard van den Bosch & Brechtje van den Beuken – van den Bosch het bedrijf “Bosch Beton” per 1 november 2019 formeel overgenomen van hun vader Gert van den Bosch. Bosch Beton is sinds 1968 producent en leverancier van prefab keerwanden voor Noordwest-Europa en de overname door zoon en dochter past in de strategie van Bosch Beton; het garanderen van continuïteit.

4 november 2019

Gert van den Bosch, oud-directeur van Bosch Beton: “De continuïteit van de onderneming heeft altijd voorop gestaan. Met de overname van het bedrijf door Gerard en Brechtje laat ik het bedrijf in goede handen achter. Beiden hebben veel ervaring en weten als geen ander als jonge ondernemers waar het om gaat in de huidige markt (duurzaamheid, management, marketing e.d.). Met het aantreden van de nieuwe generatie zal de focus komen te liggen op het verduurzamen van het productieproces om zodoende onze positie in de markt te waarborgen.”

De nieuwe directeur-eigenaren zijn op jonge leeftijd begonnen binnen Bosch Beton en na ook ervaring te hebben opgedaan bij andere werkgevers, kroop het bloed waar het niet gaan kon. Beiden keerden terug op het Bosch Beton ‘nest’ en zijn al jaren, naast hun vader, verantwoordelijk voor de dagelijkse, operationele bedrijfsvoering.

Over Bosch Beton

Bosch Beton is in Nederland marktleider op het gebied van de verkoop, levering en plaatsing van prefab keerwanden. Daarnaast is men de afgelopen jaren, met succes, actief in het buitenland.

Klanten komen uit de agrarische sector en de grond-, weg- & waterbouw in Nederland, Duitsland, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, België & Frankrijk. Afgelopen juni is de overstap gemaakt naar een nieuw bedrijfspand in Barneveld waar duurzaam en energie-neutraal geproduceerd wordt.

Opening nieuwe fabriek

1 November heeft Bosch Beton haar deuren geopend voor relaties welke direct betrokken waren bij de bouw en realisatie van de nieuwe fabriek. 2 November stond in het teken van de familie & vrienden van alle werknemers. In totaal is het evenement bezocht door ruim 1.800 genodigden. De officiële opening van de nieuwe fabriek op vrijdag 1 november door burgemeester Asje van Dijk is, zowel letterlijk als figuurlijk, het begin van een nieuw tijdperk voor de betonproducent in Barneveld.

Herinrichting oude fabriekslocatie

Gert van den Bosch gaat zich samen met zoon Brand Jan van den Bosch vanuit Bosch Beheer BV verder oriënteren op nieuwe en duurzame activiteiten m.b.t. energie, beton en gebiedsontwikkeling. Zo is het de bedoeling dat de oude fabriekslocatie volledig heringericht wordt naar een modern en groen energiepark. Daarnaast worden nieuwe betonactiviteiten ontwikkeld welke gericht zijn op hergebruik van materialen en reductie van CO2. De raakvlakken met Bosch Beton worden daarin benut om elkaar te versterken.

Voor meer informatie:

Bosch Beton
T.a.v. Brechtje van den Beuken-Van den Bosch
Grote Bosweg 1
3771 LJ  Barneveld
T: 0342-441050
brechtje.vandenbeuken@boschbeton.com
www.boschbeton.nl