Geluidswal van keerwanden langs spoorlijn Nijmegen – Den Bosch

Veel grote steden hebben te maken met een tekort aan woningen. Dit is in de studentenstad Nijmegen niet anders. Geschikte woonruimte vinden is ook hier niet makkelijk. Daarom heeft Stuworld 228 zelfstandige nieuwbouw studio’s en appartementen gerealiseerd aan de Genestetlaan in Nijmegen. Hiervoor moest wel de complete straat heringericht worden. Doordat de Genestetlaan langs het spoor ligt, is er en geluidswal gerealiseerd met keerwanden van Bosch Beton, om de overlast te verminderen.

Geluidswal van ruim 30 meter
De herinrichting van de Genestetlaan  draagt bij aan de herbestemming en het opknappen van de spoorzone in het centrum van Nijmegen. De straat ligt hemelsbreed op 1000 meter afstand van het centraal station, maar ook langs de spoorlijn Nijmegen – Den Bosch. Om overlast voor de buurtbewoners te beperken, is een geluidswal gerealiseerd van keerwanden. De geluidswal loopt langs de gehele Genestetlaan en is in totaal  ruim 300 meter lang en 2,5 meter hoog.

Bijzonder uitzicht
Naast de geluidswal zijn er ook twee appartementencomplexen gebouwd op deze locatie. De twee gebouwen zijn qua architectuur totaal verschillend van elkaar maar beide passen uitstekend in de omringende omgeving. In de wooncomplexen bevinden zich diverse studio’s en appartementen, waardoor de woningen geschikt zijn voor zowel starters als gezinnen. Het meest bijzonder aan dit gebouw is de bovenste verdieping. Hier is een ontmoetingsruimte gemaakt waarbij de bewoners een fantastisch uitzicht hebben over Nijmegen, de Waalbrug en de betonnen geluidswal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *