Renovatie binnenterrein Verschoorstraat in Rotterdam-Zuid

Het binnenterrein van de Verschoorstraat in Rotterdam-Zuid is de afgelopen tijd flink veranderd. In het verleden stonden er houten schuttingen, maar deze waren aan vervanging toe. Het nadeel van hout is namelijk dat dit kan gaan rotten.  Vandaar dat de oude schutting is vervangen door een nieuwe betonnen schutting van keerwanden. Keerwanden hebben namelijke een langere levensduur en zijn duurzamer voor het milieu. Daarnaast zijn de keerwanden van Bosch Beton op een duurzame manier geproduceerd en voorzien van het CSC-certificaat.

CSC-certificaat
Het CSC-certificaat laat zien dat een bedrijf op een ecologisch, sociaal en economisch verantwoorde manier opereert. Deze relevante aspecten komen terug in onder andere het productieproces van een bedrijf. Het CSC-certificaat is ontwikkeld door het Concrete Sustainability Council (CSC), een groep internationale cement- en betonbedrijven, samen met een aantal vertegenwoordigende brancheverenigingen. Het doel van het CSC-certificaat is om aan opdrachtgevers en belanghebbenden te laten zien dat de betonwaren van Bosch Beton duurzaam zijn en voldoen aan een aantal strenge eisen.

Druk verlagen op de ondergrond
In totaal is bij dit project is ongeveer 100 m1 aan keerwanden geplaatst waaronder een aantal hoekelementen. De keerwanden zijn allemaal 2,5 meter hoog en voorzien van een hak, die zorgt voor extra stabiliteit. De keerwanden zijn door de aannemer, APS BV, zelf geplaatst op een EPS hardschuim ondergrond. Op deze manier wordt de druk, op de zeer slechte bodemgesteldheid, verlaagd.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *