Keerwanden bij verbetering emplacement Arnhem Berg

Het emplacement Arnhem Berg is na een modernisering, mede dankzij Bosch Beton keerwanden een stuk veiliger. De modernisering is onderdeel van het project upgrade emplacementvoorzieningen civiele werkzaamheden. De doelstelling van ProRail is om veiligere looproutes te creëren.

Spoorwegemplacement
Een spoorwegemplacement is een terrein dat voorzien is van meerdere sporen. Deze sporen kunnen gebruikt worden voor het kruisen of inhalen van treinen, voor het in- en uitstappen van reizigers, het laden en lossen van goederen of voor het opstellen van materieel.

Keerwanden grondkering
In het werk is ruim 200m1 aan keerwanden geplaatst. De wanden variëren in hoogtes van 50 cm tot 200 cm en dienen als grondkering rondom een watertappunt en langs het spoor. De wanden zijn op de gewenste dag en tijdstip geleverd om daarna direct door de opdrachtgever geplaatst te worden.

Doelstelling project
De doelstelling van het project is om veilige looproutes te creëren. Voor de verbouwing waren de sporen deels wel en deels niet voorzien van looppaden. Een deel van de bestaande looppaden voldeed niet meer aan de huidige eisen. Op logische plaatsen ontbraken overpaden, waardoor er werd overgestoken over indienstzijnd spoor. Daar waar mogelijk is de situatie verbeterd en zijn overpaden gecreëerd.

Bekijk hieronder een aantal foto’s:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *