Keerwanden bij opslag van bulk in Markelo

In het Twentse Markelo hebben we een klant afgelopen voorjaar voorzien van prachtige opslagbakken voor bulk (zand, grind en grond) en machines. Deze drie opslagbakken van 2 meter hoog bestaan uit verschillende Bosch Beton keerwanden.

Keerwanden opslag
Er zijn drie opslagbakken van 200 cm hoog opgeleverd. In het werk staan L-wanden uitgevoerd met én zonder hak. De wanden tussen de opslagbakken zijn de zogenaamde tussenwanden. Deze tussenwanden zijn berekend op zware en onafhankelijke belasting.

Afschuiningen
De wanden voorin de opslagbakken zijn afgeschuind. De opdrachtgever heeft hiervoor gekozen vanuit esthetisch oogpunt. Afschuiningen worden standaard half-half gestort: de snijlijn loopt vanaf de helft van de hoogte tot de helft van de lengte. Uiteraard zijn er tal van andere mogelijkheden voor het afschuinen van keerwanden.

Plaatsing
De plaatsing van de wanden verliep buitengewoon snel. De opdrachtgever heeft zelf gezorgd voor een goed zandbed. Bij het aanleggen van het zandbed is het belangrijk dat er tenminste 25 cm gebroken puin en 5 cm stelzand wordt gebruikt. Als laatste dient er een lijn uitgezet te worden waarlangs de keerwanden komen te staan. Onze vaste transporteur heeft direct na aankomst in Markelo de wanden vanaf de vrachtauto geplaatst.

Bekijk hieronder een aantal foto’s:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *