Keerwanden onder water geplaatst voor innovatieve oplossing

De Sumpel, de rioolwaterzuivering in Almelo, is in de jaren 70 gebouwd en was dus dringend aan vernieuwing toe. De installatie voldeed simpelweg niet meer aan de huidige eisen. Na het eerste ontwerp van Waterschap Vechtstromen bleek echter al snel dat de kosten ver boven het beoogde budget kwamen te liggen. Daarom heeft het Waterschap in samenwerking met Dusseldorp een innovatieve oplossing bedacht. Hiervoor hebben de partijen gebruikgemaakt van 150 strekkende meters TWA– en L-keerwanden van Bosch Beton.

Het was aan een team van deskundigen om met een creatieve, duurzame en vooral goedkopere oplossing te komen voor de vernieuwing van het rioolwaterzuiveringssysteem. Een bak-in-bak-constructie moest uiteindelijk uitkomst bieden. Een oplossing waarbij er een betonnen bak van circa vijf bij vier meter van 36 ton in het bestaande beluchtingscircuit is geplaatst. In deze nieuwe bak kunnen de bacteriën optimaal aan het werk om het Almelose rioolwater te zuiveren.

Ondanks het feit dat deze oplossing nieuw en nog niet eerder uitgevoerd was, is het gehele proces goed verlopen. Met de plaatsing van de betonnen bak en de nieuwe wanden voldoet de rioolwaterzuivering weer aan de huidige eisen. Ook het plaatsen van de keerwanden van Bosch Beton was nog een mooie uitdaging. De wanden werden onder water geplaatst door een gespecialiseerd duikteam, terwijl de rioolwaterzuivering volop in bedrijf was.

Het resultaat mag er zijn: een prachtige installatie waarbij de keerwanden van Bosch Beton een cruciale rol spelen. Bekijk de foto’s en video hieronder voor een indruk van het proces en het uiteindelijke eindresultaat.

Meer informatie over het project? Lees het artikel van Dusseldorp.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *