Keerwanden bij nieuwbouwwijk Nijkerkerveen

Bewoners van de nieuwbouwwijk aan de vrouwenweg in Nijkerkerveen mogen zich gelukkig prijzen met een prachtige watergang door de wijk. Op de grens met de bestaande dorpsrand is deze brede watergang aangelegd om bij hevige regenval te functioneren als extra waterberging.

Keerwanden als waterkering
De greppels die voor de realisatie van het project al aanwezig waren zijn zo veel mogelijk in het plan gehandhaafd. Naast deze aan het landschap gerelateerde watergangen is op de grens met de bestaande dorpsrand een brede watergang aangelegd met zo’n 200 m1 keerwanden van Bosch Beton variërend in hoogtes van 150 cm tot 200 cm hoog met hak. De wanden zijn bij het project afgeleverd en vakkundig geplaatst door aannemer J. van den Brom & Zn. B.V., familiebedrijf en specialist in onder andere grondwerk.

Duurzaam bouwen gemeente Nijkerk
De opdrachtgever gemeente Nijkerk ambieert een duurzame gemeente te zijn. Hierbij staat het bieden van een antwoord op de klimaatproblematiek centraal. De gerealiseerde watergang is een mooi voorbeeld van een duurzame oplossing voor de berging van regenwater.

Bekijk hieronder een aantal foto’s:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *