Keerwanden in Tilburg om hoogteverschil te overbruggen

In het altijd gezellige Tilburg is in 2015 begonnen met de bouw van de nieuwbouwwijk Willemsbuiten. Deze woonwijk ligt niet ver van het centrum van de Brabantse stad. In de buurt is veel hoogteverschil, wat overbrugd is met behulp van keerwanden van Bosch Beton. Op deze manier kunnen de bewoners eenvoudig hun tuinen betreden.

Verschillende woonstijlen
In de nieuwbouwwijk Willemsbuiten worden in totaal 480 woningen gebouwd. Een deel van de woningen is al gebouwd, een ander deel is nog in aanbouw. De ruggengraat van de woonwijk wordt gevormd door de woningen aan de lanen, allen gebouwd in jaren ’30-stijl. Om een gevarieerd straatbeeld te houden, is rondom de groene pleinen gekozen voor aangepaste bouwstijlen. Op deze manier ontstaat een grote diversiteit aan woningen.

Maar liefst 18 hoekelementen
Om het hoogteverschil in een deel van de tuinen op te vangen, zijn er keerwanden geplaatst. Bij dit project zijn niet alleen maar ‘gewone’ keerwanden geplaatst, maar ook 18 hoekelementen.Tussen de hoekelementen heeft de aannemer traptreden gemaakt, zodat de bewoners gemakkelijk hun tuin kunnen betreden.

220m1 aan keerwanden
In totaal is er ongeveer 220 m1 aan keerwanden en hoekelementen geplaatst. De opdrachtgever W.H. Heijmans b.v. heeft de keerwanden zelf geplaatst met behulp van een speciale keerwandklem. Deze klem stelt Bosch Beton als service ter beschikking om te zorgen voor een mooi eindresultaat!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *