Keerwanden in de tuin om het hoogteverschil op te vangen

Onze keerwanden kunnen op veel verschillende manieren toegepast worden. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van keerwanden in de tuin bij een particulier in Willemsstad. Hier zijn ze gebruikt om het hoogteverschil op te vangen dat er was tussen de tuin en de stoep.

De ruimte optimaal benutten
In het verleden liep de tuin naar beneden af, waardoor de bewoners niet het maximale uit de tuin konden halen. Toen hoveniersbedrijf Catalpatuinen een nieuw ontwerp maakte voor de tuin, is dit aangepast. Door het hoogteverschil op te vangen wordt het oppervlakte van de tuin nu optimaal benut.

Maatwerk hoek
Bij dit project zijn niet alleen “standaard” keerwanden gebruikt, maar ook een maatwerk hoek. Dit houdt in dat de hoek speciaal door Bosch Beton op maat getekend en geproduceerd is. Aan de achterkant van de keerwanden is een hekwerk gemonteerd. De keerwanden zijn direct vanaf de vrachtwagen geplaatst.

3 antwoorden
  1. Mulder P
    Mulder P zegt:

    Ik was niet eens op de hoogte dat je keerwanden kunt gebruiken om het hoogteverschil op te vangen. Prima idee voor een tuintje. Dit moet ik zeker ook in mijn tuin toepassen. Dank je voor dit artikel.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *