Vernieuwde hellingbaan van keerwanden bij station Hardinxveld-Giessendam

Hardinxveld-Giessendam kennen veel mensen van de vaak voorkomende files rondom het dorp. Veel mensen die van of naar de Zuid-Hollandse gemeente moeten, maken daarom gebruik van de trein. Eén van de drie stations die Hardinxveld-Giessendam rijk is, is in het najaar van 2017 opgeknapt en toegankelijk gemaakt voor alle reizigers. Zo kunnen mindervaliden nu nog eenvoudiger het perron bereiken middels de nieuwe hellingbaan. Deze hellingbaan is gerealiseerd door het gebruik van keerwanden van Bosch Beton.

Het station aan de stationsstraat kende voorheen al een hellingbaan maar deze was minder goed toegankelijk. Inmiddels is er een nieuwe hellingbaan van 50 meter lang aangelegd met LR-keerwanden. Dankzij een kopdikte van 15 cm zijn deze keerwanend ideaal om een hekwerk op te monteren. Het station ligt centraal in Hardinxveld-Giessendam en er komen dagelijks veel mensen lang, dus de afwerking van de keerwanden was zeer belangrijk. Mede hierdoor is er gekozen voor de standaard glad afgewerkte keerwanden van Bosch Beton.

De 108 meter aan keerwanden zijn geplaatst met een kraan van de klant in combinatie met een meegeleverde klem van Bosch Beton. Een echte co-creatie dus!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *