Keerwanden bij grondkering laaddocks Parlevliet en van der Plas IJmuiden

Als je van een visje houdt is de kans groot dat deze langs Bosch Beton keerwanden is gekomen. Bij de bouw van een nieuw vrieshuis voor het grootste visserijbedrijf van Nederland is gebruikgemaakt van speciale keerwanden.

Speciale keerwanden
In het werk zijn aangepaste L-wanden van 150 cm hoog geplaatst. Omdat er elke dag veel en zwaar verkeer langs de wanden komt heeft de klant hoge eisen gesteld aan de keerwanden. Om aan deze eisen  te voldoen zijn de wanden voorzien van extra wapening.  Naast de keerwanden zijn er ook twee trappen geplaatst.

Plaatsing en afwerking
Om zo efficiënt mogelijk te werken en de klant, aannemingsbedrijf M. van Rijn  zoveel mogelijk te ontzorgen zijn de wanden rechtstreeks vanaf de vrachtwagen door onze vaste transporteur in het werk gezet. Om het geheel zo’n strak mogelijke uitstraling en een hoog comfortgehalte te geven is het gehele terrein na plaatsing geasfalteerd.

Vrieshuis
Het nieuwe, moderne vrieshuis heeft een opslagcapaciteit van 20.000 ton. Het vrieshuis zit vast aan een bestaande overslaghal, waar de rederij op dit moment 34.000 ton kwijt kan. De nieuwbouw is gerealiseerd onder BREEAM, een certificering voor duurzaam bouwen.

De nieuwe installatie is voorzien van het nieuwste type compressoren wat voor een laag energieverbruik zorgt. Daarnaast komt er een zonnepanelencentrale en diverse andere energiebesparende maatregelen. Hiermee wordt een energiebesparing van circa 35 procent gerealiseerd.

Bekijk hieronder een aantal foto’s:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *