Keerwanden voor de gemeente Almelo

In mei 2015 verstrekte de gemeente Almelo een deelopdracht voor de reconstructie van een verdiepte parkeerplaats aan de Havenkade. Onderdeel van het werk was het ontwerpen en aanbrengen van een keerwand dichtbij de damwand. Reef Infra werd gevraagd om aan de hand van de aanvullende constructieberekening een passende keerwand te ontwerpen. Hiervoor schakelden zij de kennis en expertise van Bosch Beton in.

Het bestek schreef een constructief berekende keerwand voor, met daarop bevestigd een in het werk gemaakte betonsloof. Wij adviseerden om ook de betonsloof prefab te bouwen, waardoor het geheel een prefab-constructie werd. Dit gaf onder andere de voordelen van een snellere bouwtijd, een verkleinde kans op maatfouten en een technisch hoogwaardigere constructie. Bovendien kon de gehele constructie zo door ons geleverd worden, waardoor Reef Infra niet met meerdere partijen te maken kreeg.

keerwanden-almelo-1

In verband met de zware verkeersbelasting op de kade, hebben we de desbetreffende keerwanden tevens voorzien van een extra zware wapening en een verlengde voet. Door de verbrede bovenrand, geleverd en geplaatst door Bosch Beton, is er bovendien ruimte voor de montage van een hekwerk.

In goed overleg met Reef Infra heeft het eigen serviceteam van Bosch Beton in samenwerking met ons vaste transportbedrijf Besselsen de keerwanden direct vanaf de vrachtauto geplaatst. Tot slot is het geheel afgekit door ons serviceteam. Zowel Reef Infra als de gemeente Almelo zijn zeer te spreken over het eindresultaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *