Keerwanden rondom schiereiland in Heerhugowaard

De Gele Lishof is een bijzondere nieuwbouwwijk in De Draai in Heerhugowaard. De nieuwe wijk wordt gebouwd op een schiereiland en bestaat uit 69 unieke woningen van Belle-Vue Wonen BV. De keerwanden van Bosch Beton omringen het schiereiland waar ze dienen als grond- en waterkering.

Unieke woningen
Bij de woningen op de Gele Lishof staan duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid centraal. De woningen wekken met het nul-op-de-meter energiesysteem jaarlijks net zoveel energie op als er verbruikt wordt, waardoor de woningen geheel zelfvoorzienend zijn. Ook beschikt iedere woning over een individueel warmtepompsysteem waardoor energieopwekking plaatsvindt door middel van aardwarmte in plaats van aardgas. Daarom werd voor de bouw van de wijk niet zoals gebruikelijk de eerste paal geslagen, maar de eerste bron geboord. Het schiereiland wordt in totaal omringd door 315 meter keerwand.

Duurzame wijk
Het project De Gele Lishof is onderdeel van nieuwbouwlocatie De Draai in Heerhugowaard. Hier gaan de komende jaren ongeveer 2.700 woningen en bijbehorende voorzieningen gerealiseerd worden. Doelstelling is om een duurzame wijk te creëren met woningen in diverse soorten, maten en prijsklassen, voor zowel gezinnen als alleenstaanden, voor mensen met en zonder beperking.

Meer informatie over de woningen van Belle-Vue >
Meer informatie over De Draai >

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *