Keerwanden bij sportpark de Zilk

Sportcomplex de Zilk heeft een flinke verandering ondergaan omdat er plaats gemaakt moest worden voor toekomstige woningen. Door de woningbouw is het complete sportterrein drastisch veranderd. Zo zijn de voetbalvelden 90 graden gedraaid en het hele tennispark is verplaatst. Bij dit project is een watergang gerealiseerd, waarbij er keerwanden zijn gebruikt van Bosch Beton.

Watercompositie
In eerste instantie wilde de opdrachtgever de watergang realiseren met behulp van een hardhouten damwand. Op advies van de AW groep is er uiteindelijk gekozen voor betonnen keerwanden. Keerwanden hebben namelijk een veel langere levensduur, zijn een stuk eenvoudiger te plaatsen op zandgrond en geven het totaalbeeld een strakke uitstraling.

Constructief berekend
In totaal is er bij dit project zo’n 900m¹ aan keerwanden geplaatst om een waterkering te realiseren. Er zijn keerwanden gebruikt met hoogtes van 200 en 225 cm. Om de opdrachtgever te verzekeren van de juiste oplossing zijn de keerwanden constructief berekend door de constructeur van Bosch Beton.

Wilt u de opdrachtgever zelf aan het woord horen over dit project? Bekijk dan de onderstaande klantvideo.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *