Keerwanden bij bouw milieustraat Zuidwolde

Na maandenlang hard werken, was het op woensdag 14 februari 2018 eindelijk zover: de opening van de vernieuwde milieustraat in Zuidwolde. De oude milieustraat in Ruinen was te klein voor de bijna 24.000 inwoners van de gemeente De Wolden, vandaar dat de gemeente besloot om een nieuwe, duurzame milieustraat te realiseren in Zuidwolde. Bij de realisatie van dit project zijn er keerwanden gebruikt om het terrein zo efficient mogelijk in te richten.

Achttien verschillende afvalstromen
De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen. Om dit allemaal op één locatie voor elkaar te krijgen, moest de ruimte zo efficient mogelijk ingericht worden. Om dit mogelijk te maken is er onder andere ruim 100m1 aan keerwanden gebruikt om hoogteverschil te creeëren, maar ook de ingang van de milieustraat is verplaatst. Dit zorgt voor meer ruimte voor auto’s op het terrein, waardoor er minder lange wachtrijen op de openbare weg komen te staan.

LR-keerwand
Bij dit project zijn LR-keerwanden van verschillende hoogtes gebruikt, variërend van 1,5 tot 3 meter hoog. De LR-keerwand is speciaal ontworpen voor de grond-, weg- en waterbouw. Deze keerwanden kunnen namelijk extra zwaar belast worden en er kan een hekwerk op gemonteerd worden. Vandaar dat dit type gebruikt is bij de realisatie van de milieustraat in Zuidwolde.

Uitvoering
De keerwanden zijn direct vanaf de vrachtwagen geplaatst met assistentie van het Bosch Beton plaatsingsteam.

Wilt u de opdrachtgever zelf aan het woord horen over dit project? Bekijk dan de onderstaande klantvideo.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *