Keerwanden in de Hortus botanicus te Haren

Sinds een paar jaar maakt Haren deel uit het van het UNESCO GeoPark De Hondsrug. Om het boeiende en bijzondere landschap onder de aandacht te brengen, is er een grote botanische tuin aangelegd. Aangezien deze hortus langs een drukke weg ligt, is er een talud gemaakt om het geheel te scheiden van de weg. De afscheiding is gemaakt van keerwanden van Bosch Beton. Daarnaast zijn de keerwanden ook terug te vinden in de botanische tuin, al vallen zij hier niet direct op. Om de keerwanden namelijk te integreren in het verhaal van de Hortus, zijn zij voorzien van prachtige spandoeken.

Uit alle windstreken
De Hortus botanicus Haren is met een oppervlak van 2 hectare de grootste hortus van Nederland. In deze tuin zijn diverse planten te vinden uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld. Ook is er een speciale Chinese tuin, die werd geopend door de toenmalige Koningin Beatrix. Om de kas in de tuin te beschermen is deze omringt door keerwanden. Zo zijn de keerwanden dus niet alleen bij de ingang te vinden, maar ook verderop in de Hortus.

60 meter aan keerwanden
In totaal is in Haren bijna 60 meter aan keerwanden geplaatst, verspreid over het gehele terrein. De hoogtes van de keerwanden variëren van 1,50 meter tot 2,25 meter hoog. Doordat de aannemer Dusseldorp ISM alles goed had voorbereid, konden de keerwanden eenvoudig vanaf de vrachtwagen geplaatst worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *