Hoogteverschil opgevangen door keerwanden in Apeldoorn

Vlak langs de snelweg A1 bij Apeldoorn-Zuid ligt het 11 hectare grootte bedrijventerrein Ruimte van Malkenschoten. Op dit industrieterrein bevindt zich, op de Oud Apeldoornseweg, het bedrijf IHC Vremac Cylinders, dat direct opvalt door de keerwanden rondom het pand. Zo staan er niet alleen bij de ingang keerwanden maar ook aan de zijkant van het gebouw.

Hoogteverschil opvangen
Aan de voorzijde van het pand is een fraaie trap gecreëerd door het gebruik van keerwanden. Doordat dit een plek is waar veel mensen langs komen, moesten de keerwanden strak en glad afgewerkt zijn. De gladde afwerking van de Bosch Beton keerwanden was bij dit project dan ook doorslaggevend. Een deel van de keerwanden is voorzien van een hekwerk, dat aan de zijkant van de grondkering is gemonteerd. Aan de grens van het terrein zorgen de keerwanden ervoor dat het hoogteverschil met de naastgelegen kavel wordt opgevangen.

Plaatsing en realisatie
De tientallen meters aan keerwanden zijn door de grondwerker zelf geplaatst met zijn eigen mobiele kraan. Aan deze kraan is een speciale keerwandklem van Bosch Beton bevestigd om alles veilig en snel te plaatsen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *