Duurzame fabriek van Bosch Beton in Barneveld

Bosch Beton in uitgave GWW Bouw – Optimalisatie in producten en mengsels

De bijdrage in de juni-editie van GWW-bouw.nl gaat onder andere in op de fabriek in Barneveld waar Bosch Beton sinds vorig jaar juni is gehuisvest, marktontwikkelingen en de bouw na corona.

Het artikel in GWW-bouw.nl gaat verder in op de fabriek in Barneveld die onderscheidend is in duurzaamheid en zelfs BREAAM-outstanding is ontworpen. Daarmee is deze één van de meest duurzame betonfabrieken in Nederland. Het doel is om betonnen keerwanden 100% circulair te produceren. Het interview met Brechtje van den Beuken-van den Bosch gaat verder in op de ontwikkelingen in de markt, nieuwe mengselsoorten en de bouw na corona.

Marktontwikkelingen
“De markt beweegt zich steeds sneller, een mooie en vooral goede ontwikkeling. Ik denk dat de Corona-crisis mede kan bijdragen aan een versneld realiteitsbesef”, constateert Brechtje. “En wij bewegen mee.”

Mengselsoorten
“De fabriek was er al klaar voor, nu zetten we onze innovatie verder door op de grondstoffen en onze betonmengsels”, vervolgt Brechtje. “Onze nieuwe Ecomix zorgt voor 17% CO2-reductie én is 14% zuurbestendiger. Dat laatste is vooral belangrijk voor de levensduur van een keerwand.”

Duurzaamheid
“Je kunt je positief onderscheiden door samen richting opdrachtgever te sturen op duurzaamheid. Voor een inkoper of een aannemer lijkt dat misschien ingewikkeld en veel gedoe, zeker als er weinig tijd of personeel is. Dat hoeft echter niet als je een leverancier zoals Bosch Beton in de arm neemt. Wij hebben dit al op orde, zodat elke inkoper en aannemer (groot èn klein) dit gemakkelijk aan ons kan uitbesteden. Dat biedt dan perspectief. Het is er al en het kan dus gewoon. Wil je duurzaam bouwen, vraag ons naar de mogelijkheden!”

Bosch Beton in GWW Bouw Special Beton juni 2020 - Optimalisatie in producten en mengsels

Lees het volledige interview in GWW-bouw.nl

Zie ook
Bosch Beton verhuist naar state-of-the-art fabriek

Meer informatie

Brechtje van den Beuken-Van den Bosch, owner/managing director Bosch Beton
Brechtje van den Beuken-Van den Bosch
Owner/Managing Director Bosch Beton

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *