Keerwanden dragen bij aan de veiligheid rondom VU Amsterdam

Het campusplein van de Vrije Universiteit van Amsterdam is een stuk veiliger dankzij de keerwanden van Bosch Beton.  De keerwanden zijn namelijk gebruikt om een loadingdock te realiseren. Op deze manier wordt het conflict tussen voetgangers, fietsers en vrachtauto’s verkleind!

Gevaarlijke situatie’s met fietsers
Het loadingdock wordt gebruikt door vrachtwagens om de Vrije Universiteit Amsterdam te bevoorraadden. In het verleden was er al een loadingdock, maar het was voor vrachtwagenchauffeurs soms lastig om zich te oriënteren. Dit zorgde soms voor gevaarlijke situaties met fietsers.

Combinatie van keerwanden en betonplaten
Dit probleem is opgelost middels L-keerwanden van 150cm hoog waarvan een loadingdock is gemaakt. Op deze manier kunnen aanrijdende vrachtwagens zich beter en sneller oriënteren, waardoor er een veiligere situatie ontstaat. De bovenzijde is gerealiseerd met Stelcon-platen voorzien van een hoekrand. Naast het veiligheidsaspect hebben de studenten van de VU dankzij de keerwanden ook extra ruimte om hun fietsen te parkeren en dit is geen overbodige luxe bij een universiteit.

Plaatsing
Doordat aannemer Germieco alles uitstekend had voorbereid, konden de betonplaten en keerwanden, direct vanaf de vrachtwagen geplaatst worden. Hierdoor was deze klus in enkele uren gerealiseerd.

Bekijk hieronder een aantal foto’s:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *