Duurzame keerwanden bij hellingbanen in Aalsmeer

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Dat weet ook het internationale bedrijf Decowraps. Vandaar dat hun nieuwe distributiecentrum geproduceerd is volgens BREAAM. Hiermee laten zij zien dat het gebouw op een aantoonbaar duurzame manier gebouwd is. Bij de nieuwbouw van dit gebouw in Aalsmeer zijn twee hellingbanen gerealiseerd met keerwanden van Bosch Beton. Deze keerwanden zijn allemaal gecertificeerd met het CSC-certificaat. Dit toont aan dat Bosch beton duurzame en verantwoorde keerwanden produceert, door te voldoen aan een aantal strenge eisen.

Twee hellingbanen gerealiseerd
In totaal zijn er twee hellingbanen gerealiseerd bij dit project: één bij de hoofdingang en een bij de transportingang. De  hellingbaan bij de hoofdingang is speciaal gemaakt om het gebouw toegankelijk te houden voor mindervaliden. Zo kunnen mensen met een rolstoel ook eenvoudig bij de entree komen. Bij de transportingang zorgt de hellingbaan ervoor dat zwaar verkeer eenvoudiger kan laden en lossen. Op deze manier blijft de nieuwe locatie toegankelijk voor iedereen.

Speciale keerwanden
Bij dit project is gebruikgemaakt van onze LR-keerwanden die volledig haaks zijn. Dit houdt in dat er geen dikteverschil optreedt met het afschuinen. De keerwanden zijn dus volledig 15 cm dik en aan beide zijdes glad afgewerkt. Doordat de aannemer, Visscher BV, alles goed voorbereid had, konden de keerwanden direct vanaf de vrachtwagen worden geplaatst.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *