Bosch Beton levert keerwanden voor uniek viaduct in Assen

In Assen is men momenteel druk met de FlorijnAs; een groot ontwikkelingsprogramma om de bereikbaarheid in Assen te verbeteren. Zo wordt er in Assen-Zuid bijvoorbeeld een nieuw viaduct aangelegd voor een verbinding met de A28. Bosch Beton leverde de keerwanden en bedacht deze duurzame oplossing in samenwerking met Reef Infra.

Het viaduct wordt voorzien van een blijvend groene rand met grassen en kruiden, waardoor het landschap overloopt in de groene rand van het viaduct. De bewatering van het viaduct wordt, net als de verlichting, gestuurd met sensors. Het is het eerste viaduct ter wereld dat op een dusdanige manier aangelegd is en wordt zodoende gezien als een waar kunstwerk.

Doorstroming
De op- en afritten vanuit beide richtingen komen uit op een rotonde, wat een goede doorstroming moet garanderen. Daarnaast wordt voor het verkeer richting N33, A28 en bedrijventerrein Werklandschap een extra rotonde bij Graswijk aangelegd. Om de verbintenis met het TT-circuit te benadrukken, krijgen de rotondes de kleuren van curbstones.

Bekijk hieronder de foto’s of bekijk andere speciale oplossingen die mogelijk zijn met onze keerwanden.

Bron: AC.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *