Bosch Beton denkt mee over keurmerk voor verantwoorde herkomst beton

Afgelopen dinsdagavond vond bij Bosch Beton een sessie plaats over een internationaal keurmerk voor de verantwoorde herkomst van beton. Bosch Beton was gevraagd om mee te denken en feedback te geven.

De sessie stond onder leiding van Stefan van Uffelen, de coördinator van dit project en voormalig directeur van de Dutch Green Building Council. Eerder was hij al verantwoordelijk voor de ontwikkeling en introductie van het BREEAM-keurmerk in Nederland. Ook Henk Schuur, adviseur KAM bij de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), was aanwezig.

Het internationale keurmerk voor verantwoorde herkomst van beton is een initiatief van de World Business Council for Sustainable Development uit Genève. In het keurmerk worden onder andere doelen gesteld om bewust om te gaan met het milieu.

Bosch Beton is gevraagd om deel te nemen aan de pilot van dit project. Naast Bosch Beton doen ook enkele grote internationale bedrijven mee aan de pilot. In dat kader werd gisteren een feedbacksessie georganiseerd. Van Uffelen lichtte de diverse onderwerpen uit het keurmerk toe, waarna de deelnemers hun feedback konden geven. Dit had ten doel om het keurmerk aan te scherpen.

Richard Ridderhof, bedrijfsjurist bij Bosch Beton, ziet perspectief in het keurmerk: “Uit de feedbacksessie bleek dat dit certificaat goed inspeelt op de belangrijke maatschappelijke kwesties waar betonfabrieken mee te maken gaan krijgen. Het is belangrijk om hier op voorhand al op in te spelen. Een keurmerk voor verantwoorde herkomst kan hier zeker een rol bij spelen.”

Concrete-sustainability-council

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *