Betonnen geluidsscherm zorgt voor rust in Nieuwegein

Langs de wijk Hoog Zandveld in Nieuwegein is een betonnen geluidsscherm gerealiseerd met behulp van onze keerwanden. Deze geluidswerende voorziening is gerealiseerd als onderdeel van het Gemeentelijke Actieplan Geluid. In dit plan maakt Nieuwegein de geluidsbelasting van wegverkeer, de sneltram en industrie inzichtelijk. Het plaatsen van de keerwanden langs de wijk Hoog Zandveld is een van de laatste fases van dit project.

Groene uitstraling
Om het geheel een groene uitstraling te geven,  zijn de keerwanden aan de kant van de weg bedekt met klimop planten. Daarnaast draagt het groen bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Een win-win situatie dus! Bij dit project is ruim 200 meter keerwanden gebruikt, variërend van 125 cm tot 175 cm hoog.

Specifieke werktijden
De keerwanden zijn door onze opdrachtgever Peek Bouw & Infra zelf geplaatst met behulp van een keerwandklem. Het project is in goed overleg met de klant, in diverse werkfases geleverd en gelost. Vanwege de speciale locatie van de werkplek, mocht er alleen op specifieke tijden gewerkt worden aan de keerwanden. Dit om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de buurtbewoners en automobilisten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *