Biogas

Biogas

Maximaal rendement op grondstoffen
Biogas is een duurzame energiebron die kansen biedt om de CO2-uitstoot te verlagen. Eén van de mogelijkheden om biogas op te wekken is de vergisting van maïs. Om maïs te kunnen gebruiken in de biogasvergister is een minimale voorraad van anderhalf jaar nodig. Vaak begint een boer al ruim voor de opstart van een biogasvergister met de opslag van maïs. Voor een biogasinstallatie is een schone, ordelijke en rendabele grondstoffenopslag van groot belang. Met de wanden van Bosch Beton bent u verzekerd van een maximaal rendement op uw grondstoffen.

Bekijk de mogelijke toepassingen:

Bosch Beton - Biogasinstallatie Langå Denemarken

Keerwanden voor Deense Biogasinstallatie
Om de CO2-uitstoot te verlagen is biogas een duurzame energiebron die hiervoor kansen biedt. In Nederland, Frankrijk en Denemarken leverden wij onze keerwanden voor sleufsilo’s bij biovergisters. Zo ook in Langå Denemarken. Voor een biogasinstallatie is een schone, ordelijke en rendabele grondstoffenopslag van groot belang. Bij onze klant OL Biogas in Langå (Denemarken) hebben wij twee sleufsilo’s gerealiseerd met onze L- en U-keerwanden met hak van 3 meter hoog. In totaal zijn er twee rijen van 72 meter en één rij van 60 meter lengte geplaatst. De optimale oplossing op maat voor onze Deense klant.

Restproduct biovergister in opslag
Schone, ordelijke en rendabele grondstoffenopslag is voor een biogasinstallatie van groot belang. Samen met Joost Visser Infra plaatsten wij onze keerwanden bij Omrin op Ecopark De Wierde in Heerenveen. Voor de opslag van het restproduct dat overblijft van de biovergister op Ecopark De Wierde in Heerenveen hebben we een opslagsysteem gerealiseerd. Hier droogt het product in om minder tonnen af te hoeven voeren. Samen met Joost Visser Infra realiseerden wij de opslag voor het restproduct met onze LA-keerwanden van 3 meter hoogte.

Betrouwbaarheid en zekerheid voor biogas-plant
De biogas-plant in Dartford (Verenigd Koninkrijk), wilde een sleufsilo met verticale wanden. Veel verticale systemen uit het verleden zijn niet betrouwbaar en voldoen regelmatig niet. De klant kwam in contact met ons via ARK Agriculture. Bosch Beton bood met de betonnen keerwanden zekerheid voor de toekomst. Wij boden een oplossing met drie meter hoge L- en T-keerwanden die een zware belasting tot 20 ton aslast aan kunnen. Dit is nodig omdat op deze biogas-plant zware voertuigen rijden. Naast de levering zorgden wij voor een vakkundige plaatsing van de 186 keerwanden. Ook zorgden wij er voor dat een grondwerker de ondergrond voorbereidde, zodat de klant hiermee was ontzorgd.

Bosch Beton - Biogasinstallatie Noord-Frankrijk Valogreen

Sleufsilo’s voor biogasinstallatie in Noord-Frankrijk
Het familiebedrijf Goffinet in Noord-Frankrijk produceert maïs, granen, bieten en koolzaad. Op het terrein van dit bedrijf is een biogasinstallatie gerealiseerd. Voor de bouw heeft de familie advies gevraagd aan Bosch Beton. Wij hebben met de familie meegedacht en zijn van begin tot einde betrokken geweest om de juiste silo te realiseren voor de nieuwe biogasinstallatie. In totaal zijn vijf silo’s geplaatst met onze U- en L-keerwanden met hak. De klant heeft voor ons gekozen vanwege de kwaliteit, goede afwerking, gladde en stevige wanden en veiligheid.
Bekijk de toelichting op dit project.