3

“Onzichtbare” keerwanden bij station Alphen aan den Rijn

De stationsomgeving van Alphen aan den Rijn is volop in ontwikkeling. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Er is een nieuw appartementencomplex gebouwd, de Prins Bernhardlaan is heringericht en de fietsenstalling is volledig vernieuwd. Bij de realisatie van de verdiepte fietsenstalling is gebruikgemaakt van onze keerwanden.

Samenwerking tussen alle betrokkenen
Het oude station van Alphen aan de Rijn was nodig toe aan vervanging. Niet alleen het station zelf is aangepakt, maar ook de omliggende omgeving. Zo is onder andere de spooronderdoorgang aangepast, is er een nieuw busstation gerealiseerd en zijn de fietsenstallingen opgeknapt. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van alle betrokkenen. Op deze manier is een locatie ontstaan die veel meer is dan alleen een station. Het is een plek waar reizigers samen komen.

Verstek in de wand en voet
De reizigers kunnen hun fietsen plaatsen in de vernieuwde fietsenstalling. Eén van de twee fietsenstallingen heeft de vorm van een appel. De andere is in de open lucht en deels geproduceerd met keerwanden. De keerwanden die in een bochtstraal staan, hebben allemaal een verstek in de wand en voet. Hierdoor zit er een mooie ronding in de vorm van de fietsenstalling. In totaal is bijna 60 m1 aan keerwanden gebruikt met verschillende hoogtes. De hoogtes variëren van 75 tot en met 125 cm. Het geheel is geplaatst door de opdrachtgever Kleywegen met behulp van een speciale keerwandklem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *